زمان مناسب براي پروتز سينه و علت آن!

ساخت وبلاگ

برخي از زنان بر اين باورند كه سينه‌ هاي شان بسيار كوچك است و يا اندازه و شكلش ناموزون و نامتوازن است و يا در برخي از زنان سينه‌ هاي شان كاملا رشد نكرده است يا بعد از حاملگي يا تغيير وزن يا پير شدن به ميزان قابل توجهي اندازه و شكلش را از دست داده و تغيير كرده‌اند.

اما بد نيست بدانيد گذاشتن پروتز سينه هم مانند بسياري از اعمال جراحي زيبايي ديگر، متاسفانه به مُد تبديل شده است در صورتي كه براي خيلي از افرادي كه اين عمل را انجام مي ‌دهند ضرورتي ندارد يا حتي براي چنين كاري منع پزشكي دارند.

ساختمان پستان از لوبول‌ها و مجاري شيري به همراه چربي و بافت همبند تشكيل شده است. ساختار اصلي پستان، بافت چربي و بافت متشكل از رشته‌هاي الاستيك مي ‌باشد. بافت پستان از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشكيل شده و هر لوب نيز از لوبول ‌هاي كوچك ‌تر و در نهايت از هزاران لوبول ريز تشكيل شده كه در آن ها شير توليد مي ‌شود. در بين اين اجزاء شيارهايي به نام مجرا وجود دارد كه به نوك پستان منتهي مي ‌شود. فضاي باقيمانده ميان مجراها و لوبول‌ ها را چربي پُر مي‌ كند. هر كدام از اين غدد مولد در سطح رويي قفسه سينه و روي ماهيچه پكتوراليس قرار دارند. داخل پستان ‌ها هيچ ماهيچه ‌اي وجود ندارد بلكه ماهيچه پكتوراليس درست زير آن ها قرار گرفته و دنده ‌ها را مي پوشاند. علاوه بر بافت چربي و فيبرهاي الاستيك مي ‌توان به رگ‌ هاي خوني و همچنين رگ‌ هاي لنفاوي در سينه اشاره كرد. رگ‌ هاي لنفاوي در مسير خود به اجزاء لوبيا مانندي به نام غدد لنفاوي كه معمولا زير بغل و كشاله ران‌ ها يافت مي ‌شود، مي ‌پيوندد. هورمون‌هاي جنسي در رشد و تكامل پستان‌ ها در دوره بلوغ و توليد شير از اهميت به سزايي برخوردار است. استروژن در رشد و نمو غدد و مجاري پستان نقش داشته و پروژسترون در تغيير و تكامل سلول‌ هاي سازنده بيشتر نقش دارد.

 

 

عواملي كه باعث كوچكي سينه ‌ها مي ‌شود

از مهمترين دلايلي كه باعث كوچكي پستان مي ‌شود مي‌ توان به عامل ژنتيك كه مهم ‌ترين دليل مي ‌باشد، همچنين كم ‌كاري تيروئيد و هيپوفيز و كم ‌كاري هورمون ‌هاي تخمدان اشاره كرد.
لاغري مفرط از عوامل ديگري است كه باعث كوچك ‌شدن سينه‌ ها مي‌ شود چرا كه بافت چربي در بدن اين افراد بسيار كم است و چون چربي از اجزاء قابل ملاحظه پستان‌ ها است در نتيجه پستان ‌ها كوچك مي شوند. هورمون‌هاي جنسي معمولا در اين افراد نسبت به افراد عادي كمتر است كه اين نيز يكي ديگر از دلايل كوچكي سينه ‌ها در اين افراد است.

رژيم ‌هاي لاغري شديد و سوء تغذيه نيز باعث كوچكي سينه مي ‌شود. در اين افراد چون كوچكي پستان به دنبال رژيم غذايي بوده است بنابراين با توقف رژيم غذايي و برگشت به حالت عادي و استفاده از رژيم پُرپروتئين، مشكل برطرف مي‌ شود و البته ممكن است افتادگي در پستان‌ ها باقي بماند.

از عواملي كه باعث تغيير در حجم سينه‌ ها در طول زندگي مي‌ شود مي ‌توان به افزايش وزن و به دنبال آن افزايش بافت چربي در كل بدن و همچنين سينه‌ ها و برعكس لاغري و كاهش وزن و به دنبال آن كاهش چربي و كوچكي سينه‌ ها، حاملگي و افزايش حجم سينه‌ ها و كوچك و جمع و چروكيده شدن سينه بعد از پايان دوران شيردهي اشاره نمود.

مكمل استروژن و پروژسترون، دارو، اختلالات هورموني، يائسگي و در نهايت پيري از عوامل ديگري هستند كه روي حجم سينه ‌ها تاثير مي‌ گذارد. به همين دلايل بزرگ كردن سينه يكي از شايع‌ ترين عمل‌هاي جراحي زيبايي مورد درخواست بانوان در جهان است. اين فرآيند شامل عمل جراحي است كه پروتزهاي مصنوعي را براي افزايش اندازه و بهبود شكل سينه ‌ها مورد استفاده قرار مي ‌دهند. انجام عمل بزرگ كردن سينه‌ ها باعث بهبود و بهتر شدن اندازه و شكل سينه به خصوص در افرادي كه سينه ‌هايي ناموزون و نامتوازن و يا كاملا رشد نكرده دارند مي ‌شود.


مشاوره قبل از عمل

تصميم براي بزرگ كردن سينه‌ ها بايد كاملا آگاهانه باشد؛ پس لازم است كه قبل از عمل، فرد با پزشك جراح پلاستيك درباره نوع عمل جراحي مشورت كند و بدين طريق مي ‌تواند از نماي ظاهري و نتيجه مورد نظر بعد از عمل آگاه شود. فردي كه مي‌ خواهد عمل زيبايي انجام دهد بايد اطلاعات مناسبي از نوع، اندازه، محل قرارگيري و برش ايجاد شده و همچنين جهت جاگذاري پروتز سينه و فوايد و مضراتي كه هر نوع از پروتزها دارند از پزشك خود كسب كند تا بتواند تصميم بگيرد كه از كدام روش استفاده كند كه به نتيجه دلخواهش برسد.


بزرگ كردن سينه و تشخيص سرطان سينه

يكي از اشكالات پروتزهاي سينه به خصوص پروتز سيليكون و آب نمك اين است كه هر دوي آن ها حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خود عبور نمي ‌دهند و مانع ديدن بافت اصلي سينه در درجات مختلف ماموگرافي مي ‌شوند كه همين امر باعث به تاخير افتادن در تشخيص سرطان سينه مي ‌شود. اگرچه تكنيك ‌هاي ماموگرافي در اين چند سال اخير پيشرفت كرده ‌اند و راديوگراف مي ‌تواند تا جايي كه ممكن است قسمت‌ هايي از سينه اصلي كه زير پروتز سينه پنهان است را ببيند.
زني كه پروتز سينه دارد بايد مانند زنان ديگر برنامه ماموگرافي منظم را داشته باشد و به راديوگراف اطلاع دهد كه داراي پروتز سينه است تا نماهاي خاص كه براي راديولوژي مناسب است را بگيرد. همچنين خانمي كه پروتز سينه دارد مي ‌تواند به راحتي با معاينات فيزيكي منظم كه توسط پزشك صورت مي ‌گيرد از وجود يا عدم وجود سرطان سينه اطلاع پيدا كند.


پروتزهاي سينه تا چه مدت باقي مي ‌مانند؟

عليرغم اين‌ كه پوشش خارجي پروتزها بسيار مقاوم هستند اما مانند تمام محصولات ساخت دست بشر بالاخره كهنه و نازك شده و نهايتا از بين مي ‌روند و مواد آن به بيرون تراوش پيدا مي‌ كند. از نظر كلينيكي تشخيص آن، مشكل است و به ندرت خود فرد مي ‌تواند تشخيص دهد، در اين وضعيت سينه ‌اش كمي صاف مي ‌شود و يا شكل آن تغيير پيدا مي ‌كند. به اين حالت متلاشي شدن يا تراوش يا پارگي پروتز سينه مي‌ گويند. به اين دليل مي ‌گوييم به ندرت قابل ديد است چرا كه با ايجاد كپسول اطراف پروتز(يك نوع كيسه بيولوژيكي اطراف پروتز سينه ايجاد مي ‌شود) گاهي اوقات با وجود پارگي، تشخيص پارگي صورت نمي ‌گيرد و حتي بعد از تراوش از پروتز سينه، مواد درون آن در همان مكان به وسيله كيسه خود بدن يا كپسول باقي مي مانند.

تشخيص پارگي پروتز در چنين شرايطي فقط با سونوگرافي امكان‌ پذير مي ‌باشد.
كهنه شدن و يا پاره شدن پروتز‌ها در افراد مختلف متفاوت است و مثلا افرادي كه كارهاي سنگين انجام مي ‌دهند و يا ورزشكاران نظير مربيان ايروبيك، دوندگان ماراتن، سواركاران و … به طور طبيعي نسبت به كساني كه تحرك كمتري دارند پروتزشان زودتر فرسوده مي ‌شود. با اين كه به طور معمول و ميانگين عمر پروتزها ۲۰ سال است ولي به تمام خانم ‌ها توصيه مي ‌شود كه ۱۰ تا ۱۵ سال پس از عمل جراحي به طور مرتب مورد معاينه و سونوگرافي قرار گيرند تا از حالت و موقعيت و سالم بودن پروتز سينه خود اطلاع كافي داشته باشند.


بهترين اندازه ي پروتز را چگونه انتخاب كنيم؟

پروتزهاي سينه انواع و اندازه‌ هاي مختلفي دارند و براي هر فردي ممكن است متفاوت باشد. پروتز سينه با اندازه‌ هاي مختلف، در زمان مختلف، نتايج متفاوتي ايجاد مي‌ كند. مهم ‌ترين اصل در انتخاب پروتز اين است كه به شما ظاهري موزون ‌تر و مناسب‌ تر بدهد كه اين كار بايد توسط پزشك صورت گيرد. پزشك در هنگام مشاوره، سينه و قفسه سينه ي شما را اندازه مي ‌گيرد تا اندازه مناسب شما را به دست آورد و با اين اندازه ‌گيري‌ ها ظاهر شما را با بهترين اندازه سينه تصور مي‌ كند و در نظر مي‌ گيرد. عامل محدود كننده در انتخاب اندازه سينه، فضاي در دسترس در زير سينه است. همان طور كه حجم هر نوع پروتز افزايش مي‌ يابد به پهناي آن هم اضافه مي ‌شود. بنابراين اگر شما پروتزي را انتخاب كنيد كه بيش از اندازه بزرگ باشد، لبه‌ ها و كناره ‌هاي آن ممكن است از اطراف بافت سينه اصلي بيرون بزند و حتي تا گودي زير بغل نيز برسد كه اين حالت براي اغلب افراد نامطلوب است. همچنين امكان چروك، چين‌ خوردگي و ديگر مشكلات نيز افزايش مي ‌يابد.


چه نوع بُرش ‌هايي در جراحي وجود دارد؟

به طور كلي سه نوع بُرش جراحي براي جاگذاري پروتز سينه وجود دارد.
* معمول ‌ترين و رايج ‌ترين برش، برش زيرسينه ‌اي است كه در زير سينه در قسمت خط يا چين سينه ايجاد مي ‌شود و طول برش حدود ۴ سانتي‌ متر است. از آن جايي كه چين طبيعي خود سينه به خوبي جاي زخم را پنهان مي‌ كند و همچنين دسترسي مستقيمي به فضايي كه پروتز قرار خواهد گرفت، ايجاد مي ‌كند و موقعيت و مكان قرار گرفتن پروتز دقيقا كنترل مي‌ شود؛ اين بُرش، بهترين و بيشترين استفاده را در جراحي دارد.

* روش ديگر، برش پوست تيره ‌تر اطراف لبه و كناره نوك سينه است كه در اطراف و دور لبه آن ايجاد مي ‌شود. اشكال اين روش اين است كه توسط هيچ چيني پوشيده و مخفي نمي ‌شود و جاي زخم ايجاد شده ممكن است در شير دادن ايجاد اختلال بكند.

* برش‌ خطوط چين زير بغل روش سومي است كه كمتر مورد استفاده قرار مي ‌گيرد زيرا پيدا كردن مكان مناسب براي پروتز سينه در بعضي بيماران سخت ‌تر است و ممكن است در آينده مشكلي به وجود آيد و به يك برش اضافي روي سينه احتياج باشد و اشكال ديگر آن اين است كه جاي زخم زير بغل وقتي لباس بدون آستين پوشيده باشيد، مشخص است؛ چرا كه به طور نرمال‌ جاي زخم‌ ها كاملا و به خوبي بهبود پيدا نمي ‌كند و به مرور زمان كمتر قابل رويت خواهند شد. گرچه ظاهر هيچ زخمي قابل پيش ‌بيني نيست.

 

پروتز سينه در كجا قرار مي‌ گيرد؟

معمولا ۲ مكان يا ۲ نوع پاكت براي قرار گرفتن پروتز وجود دارد. زيرغده‌اي در جلوي ماهيچه سينه و زيرماهيچه.
* در روش زيرغده‌اي اشكالي كه وجود دارد اين است كه شكل ظاهري و نماي بيروني سينه كاشته شده در زنان لاغر چشمگيرتر است و ظاهر سينه‌ ها، روي قفسه سينه تشخيص داده مي‌ شود كه در اين موارد توصيه مي ‌شود كه پروتز را به صورت زيرماهيچه ‌اي بگذاريد. اگرچه بعضي از انواع پروتزها وجود دارند كه براي روش زيرغده‌اي مناسب ‌تر هستند. اين زنان معمولا سينه اصلي ‌شان زماني بزرگ ‌تر از حال شان بوده است. وقتي كاهش حجم بسيار زيادي در سينه اصلي وجود داشته است و در اندازه پوست پوشيده شده در اطراف بافت سينه ميزان كمي جمع‌ شدگي و افت وجود دارد پس شكلي ايجاد مي ‌شود كه به آن كيف خالي مي‌ گويند. تحت اين شرايط، گاهي اوقات بهتر است كه پروتز در موقعيت زيرغده‌اي قرار بگيرد تا بتواند پوستي كه سينه اصلي را پوشانده، پُر كند.

* دومين مكان، مكان زيرماهيچه‌ اي بين ماهيچه ديواره قفسه سينه و خود قفسه سينه مي‌ باشد. مكان زيرماهيچه‌ اي، پوشش و پوشيدگي شكل و ظاهر پروتز سينه را زياد مي ‌كند. اين مكان در زناني كه بافت سينه بسيار كمي دارند يا اصلا ندارند، بسيار مفيد است. با ايجاد پوشش زياد در اين شرايط نهايتا بعضي عوارض نامساعد كه روي ظاهر سينه وجود دارد، كاهش مي‌ يابد. مزيت ديگر اين روش اين است كه در اين حالت ماموگرافي با كيفيت بهتري انجام مي‌ شود. اشكال اين روش اين است كه ممكن است درد يا ناراحتي بيشتري بعد از عمل وجود داشته باشد و پروتز سينه، با حركات معين ماهيچه حركت كند.

 

بعد از عمل جراحي منتظر چه اتفاقي باشيم؟

* درد بعد از عمل جراحي بزرگ كردن سينه تا حدي وجود دارد؛ ولي در هر فرد با فرد ديگري متفاوت است و البته بستگي به محل قرارگيري پروتز نيز دارد، مكان قرار دادن پروتز سينه در پشت ماهيچه سينه ‌اي همراه با درد بيشتري است، چون بايد مقداري از ماهيچه بريده شود تا فضايي براي گذاشتن پروتز سينه باز شود.

معمولا در ۵ روز اول بعد از عمل، نياز به مُسكن براي كم كردن درد از سوي پزشك تجويز مي‌ شود.
* بعد از عمل، سينه‌ ها تا حدودي ورم كرده و اين حالت معمولا ۲ تا ۳ هفته بعد از بين مي‌ رود. گاهي ممكن است ورم دو سينه با هم متفاوت باشد. اين حالت كاملا عادي است و به مرور زمان برطرف مي ‌شود.

* بعد از عمل، مساله ‌اي كه برخي افراد را دچار نگراني مي‌ كند، ‌اين است كه اظهار مي ‌‌كنند سينه خيلي در بالا قرار گرفته كه اين حالت نيز عادي است. در طي ۲ ماه بعد از عمل پروتز در اثر جاذبه زمين جاي خود را پيدا كرده و به پايين آمده و حالت طبيعي پيدا مي ‌‌كند و حتي ممكن است كه يك طرف سريع‌ تر از طرف ديگر پايين بيايد كه اين مشكل نيز به مرور زمان برطرف مي ‌شود.

* تغيير احساس در نوك سينه و خود سينه نيز موقتي است. بعضي بيماران كاملا حس سينه ‌‌شان را از دست مي ‌دهند. برخي فقط كمي كاهش در حس سينه دارند و بعضي افزايش حس دارند. در اكثر موارد بزودي اين مشكل برطرف مي‌ شود. دوره كامل بهبودي و درمان گاهي تا ۱۸ ماه طول مي ‌كشد.


بعد از عمل بايد چه نوع عوارضي را انتظار داشته باشيم؟

به طور كلي اين عمل نيز مانند تمام اعمال جراحي ديگر مي تواند عوارضي به دنبال داشته باشد. به دنبال اين جراحي، ۲ دسته از عوارض مي ‌توانند براي بيمار ايجاد شوند.

۱- عوارضي كه مي ‌توانند در تمام اعمال جراحي ايجاد شود. مثل عفونت محل زخم، عوارض بيهوشي و خونريزي و… كه جزو شاخص ‌ترين مثال‌ ها در اين خصوص مي باشد. اگر چه اين عوارض در عمل جراحي پروتز سينه بسيار نادر مي‌ باشد؛ ولي به‌ هر حال احتمال ناچيزي از وقوع وجود دارد.

۲- عوارض اختصاصي در اين عمل، ايجاد عفونت پروتز است. اين عارضه به ويژه با درمان‌ هاي پيشگيرانه آنتي‌ بيوتيكي بسيار نادر است و احتمال ايجاد آن، بسيار كم مي‌ باشد. عارضه ديگر ايجاد كپسول دور پروتز است. گاهي سيستم دفاعي بدن فرد در دراز مدت، پروتز را به عنوان يك جسم خارجي در نظر گرفته و به آن حمله مي ‌كند. در اين حالت كپسولي دور پروتز ايجاد مي‌ شود و التهاب آن باعث كشش و كوچك شدن فضا و سفتي و تغيير شكل سينه مي ‌شود. اگرچه اين حالت نيز قابل درمان به وسيله داروها يا جراحي ديگر است ولي اين عارضه از مواردي است كه آزار دهنده مي ‌باشد. پيش ‌بيني اين ‌كه اين حالت در كدام بيمار ايجاد مي ‌شود بسيار مشكل است. (وجود كپسول به خودي خود يك موضوع طبيعي است اما منقبض‌ شدن آن باعث بروز اين عارضه و بد شكلي سينه مي ‌شود) امروزه با به كارگيري پروتز‌‌هاي جديد اين عارضه كمتر ديده شده است.

جراح پروتز سینه...
ما را در سایت جراح پروتز سینه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیما shimanami بازدید : 236 تاريخ : دوشنبه 21 اسفند 1396 ساعت: 18:37